Азиатските жени не обичат слънчевите лъчи

Кожата на корейките изглежда безупречно: идеално гладка, чиста и като порцелан. Не става дума само за генетика, но и за грижа – ритуалът за красота на корейките се състои от няколко етапа. Ще ви разкажем подробно за тях.

#1. Слуз от охлюв

© iStock

Това е най-популярната съставка в козметичните продукти в Корея. Свойствата на слузта от охлюв са открити не толкова отдавна – първите изследвания са от 1960 г. Тогава учените изяснили, че този секрет притежава лечебни свойства и съдържа колаген и еластин. Точно каквото ни трябва!

#2. Поетапно почистване

Вечерното почистване на кожата на корейките може да продължи 15 минути и това е нормално. Именно корейците са изобретили хидрофилните масла – те са способни да отстранят дори и на силния грим. Първият етап на почистването е да се премахне грима с помощта на масла. Вторият етап – почиства се кожата с помощта на измиваща пяна. Третият завършващ етап е ексфолирането, което освобождава порите на кожата от замърсяванията и премахва мъртвите клетки. Така кожата се регенерира напълно.

#3. BB крем вместо фон дьо тен.

Според корейките фон дьо тените изсушават кожата и съдържат голямо количество излишни съставки. Но BB кремът е хибрид между тониращ и овлажняващ продукт и е хит в азиатската декоративна козметика.

#4. Често сменят продуктите

© iStock

За разлика от американските или европейските потребителки, корейските жени не изпускат от поглед всеки нов бестселър на козметичния пазар. Пазарът е устроен така, че всеки сезон се появява нов продукт, който след това се заменя с нов. Самите корейки са свикнали постоянно да сменят продуктите си и не се привързват към един и същи. По този начин кожата не свиква с едни и същи съставки, а остава възприемчива към различни формули.

#5. Слънцезащита

Корейките никак не обичат слънчевия загар. Напротив – те ценят бялата порцеланова кожа. И, както е доказано от науката, те виждат пряката връзка между остаряването на кожата и слънчевите лъчи и се стремят да отложат момента на появяването на първите бръчки. Корейките държат на SPF фактора във всеки продукт – крем, BB крем, дори тези тип кушон. .

#6. Маски под формата на лист

© iStock

Тази маска е постоянен участник в ритуала за красота на корейките. Те са направени от памук и съдържат натурални екстракти: алое, млечни протеини, секрет от охлюв, глина и други. Маските задължително компенсират липсата на влага в кожата и я подхранват. Някои ги ползват всяка вечер.

#7. Масла, масла, много масла!

Азиатците обичат да подхранват кожата с масла!Да го нанесат няколко пъти на кожата си не е проблем за тях. Масло от кокос, арган и други ефирни масла се нанасят под крема и се използват в качеството им на маски.

#8. Домашният пилинг

Това е един от основните хитове в корейската козметика. Корейките са обсебени от почистването и обновяването на кожата и правят пилинг на лицето 2-3 пъти седмично. За много жени това е твърде често, но корейките не смятат така. А и притежават плътна кожа, която доста късно се запознава с бръчките.

Автор Люба Вангелова

източник: сп. Elle, изображения: tumblr, pinterest, google

 

Корейска козметика от KoCos България – www.kocos.bg