Паниката и страхът потискат имунните клетки, карат ни да не мислим трезво и да сме концентрирани само в една единствена “фиксидея”. Това мислене пречи на всичко – на нормалната работа, на социалните контакти и като цяло на благосъстоянието ни.

Трябва да бъдем спокойни, но дисциплинирани. Китай е прекрасен пример за това. За 2 месеца те успяха да потушат коронавируса.

 

“Ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията, отколкото да умрете от новия коронавирус Ковид-19 коментира д-р Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР.

Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото: 81% от случаите протичат в лека форма. 14% от случаите са умерени. Само 5% от случаите са критични”, посочва д-р Йолов във Фейсбук.”

– „Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%”.

„Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него”, подчертава д-р Йолов и дава за сравнение, че смъртността от атипична пневмония е 10%, докато при Ковид-19 е едва 3,4%.

 

Спрете да икупувате всевъзможни лекарства от аптеките, не се запасявайте с хранителни продукти все едно идва краят на света!.

Обръщайте внимание на добрата лична хигиена, поддържайте имунитета чрез добра храна и качествени витамини и си живейте живота”, съветва д-р Йолов.

Масовата истерия минава всякакви граници в България и от това страдаме всички ние!

Нашият съвет: Не отмрняйте резервации, полети – Коронавирус има в цяла Европа, така че дали ще сте в България или в Германия например, шанса да се заразите е еднакъв.

Не ограничавайте социалните си контакти и не се затравяйте вкъщи. 

Повечето медии нон-стоп, цели емисии новини, първи страници на вестници бълват информация относно един обикновен вирус. Спрете да се вглабявате толкова много, излезте на разходка в хубавото време и си починете!

Така или иначе личната хигиена е полезна, така че мийте си ръцете, не си пипайте устата и очите и като цяло лицето с мръсни ръце и се усмихвайте повече! Витамин Ц не е излишен !