Кое е това нещо, което мъжете биха предпочели пред един страстен секс? Отговорът е – орален секс. Оралният секс може да е чудесен начин за разнообразяване на преживяванията във спалнята или дори да бъде добра алтернатива на традиционната гимнастика, когато партньорите се чувстват твърде изморени за креватни подвизи или през „онези“ дни от месеца.

Пиперливия въпрос, който тормози нежната половина на човечеството при правенето на орален секс е „да я погълна или не“. Мнението на редица учени е, че спермата има редица полезни действия и поглъщането й влияе здравословно върху женския организъм. Има данни, че редовното поглъщане на семенна течност повишава имунните сили на организма в борбата с настинки и другите вируснизаболявания.

Експертите изказват мнението, че ако една жена редовно поглъща спермата на партньора си ще може много по-лесно да забременее от него. Като причина за това се посочва способността на женското тяло да се „запознава“ с белтъчините на партньора. В допълнение ето още няколко от слабо известните свойства на семенната течност:

Антидепресант – спермата е богата на мелатонин, кортизол и серотонин. Тези хормони имат успокояващо действие и оказват благотворно въздействие при прояви на депресия.

Регулиране на овулацията – при двойки с репродуктивни проблеми, точния момент наовулация при жената е от голяма значение за повишаване на шансовете на двойката да се сдобие с бебе. Според изследване на канадски учени семенната течност подава невидими „химически“ сигнали до женския мозък, които карат яйчниците да освободят готовата за оплождане яйцеклетка.

Съставка при готвене – Пол „Фоти“ Фотенхауър описва вкуса на спермата като: сложен и динамичен, който може да се сравни с този на отлежалото вино или добре узряло сирене“ в готварската си книга „Реколта от природата“, където спермата присъства във всяка рецепта.

Ползи от спермата

Изкуство – ако употребата на семенна течност за приготвяне на ястия ви се е сторила необичайна, няма как да не повдигнете вежди при вида на „шедьоврите“ на немския творц Мартин Фон, който е нарисувал цял цикълкартини със собствената си сперма.

Средство против гадене – през първия триместър от бремеността сутрешното гаденеможе успешно да бъде облекчено чрез редовното приемане на спермата на бащата. Женския организъм „разпознава“ белтъка, който се съдържа в поетата семенна течност, един вид „ваксина“ срещу възможно отхвърляне на чуждия генетичен материял в тялото на майката.

Невидимо мастило – британските разузнавачи са използвали този метод на тайнопис през Първата световна война.

Козметична съставка – причината семенната течност да се използва широко в козметичната индустрия е високоти и съдържание на един антиоксидант на име спермицин. Той има свойството да облекчава акнето, различни кожни заболявания и да изглажда по-фините бръчки

инфо:http://ezine.bg/n12-33851-%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0