Името на Снежина Динева, която е новият изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД се замеси в скандал.

Според публикации в медиите тя е била фолк певица през 90-те години, а в момента е разследвана от прокуратурата.

В социалните мрежи се разпространява клип на Нена:

“Ти ме мислиш за играчка, искаш да играеш с мен,
знай, че ще ти трябва пачка, да ме имаш някой ден”
, се пее в песента.

Ето и цялата песен, публикувана във Vbox7 от Planetcho:

Дали въпросната певица Нена е Динева все още не е потвърдено официално, но въпреки това социалните мрежи бяха залети с коментари и реакции.

Това  е пореден скандал около „Напоителни системи“.

Съвсем наскоро старото ръководство беше показно отстранено, а от Агенцията обявиха, че

„срещу предишните ръководства на „Напоителни системи“  ЕАД са подадени сигнали до Прокуратурата за извършени финансови престъпления.

Досегашният изпълнителен директор Галина Панайотова е освободена от длъжност, за да се осигури безпристрастно и пълно съдействие на органите на досъдебното производство и разкриване на обективната истина“.

Очакванията бяха, че именно с назначаването на нов директор, в лицето на Снежина Динева скандалите ще стихнат:

„Ще се предприемат мерки за стабилизиране на финансовото състояние на Дружеството и ще бъде извършена цялостна проверка в системата“, написаха по този повод от там.

В писмо до медиите, бившото ръководство също реагира,

като заяви, че “целта на извършената смяна на Съвета на директорите е да се препятства работата на прокуратурата и на следствието по образуваните проверки и досъдебни производства за нанесени щети и да бъдат укрити документи и унищожени такива“.

От там твърдят още, че новоназначеният изпълнителен директор е допуснала в дружеството да се разпореждат бивши служители и адвокати, които напълно неоснователно изискват документация и информация, „провеждат разпити и осъществяват тормоз на работниците“.

„Имаме сериозни основания да смятаме, че служебният министър на земеделието и храните изпълнява политически поръчки, защитавайки по този начин хора, които чрез своите действия нанасят вреда на държавата“.

В писмото си от бившият Съвет на директорите говорят още за разпродаване на имущество на дружеството, „каквато явно е целта на смяната на Съвета на директорите“.

Иначе – самата Динева все още не е коментирала.

Официално становище от „Напоителни системи“ също няма.

Това обаче не са единственитe случаи, в които Дружеството се замесва в скандали.

Преди две години бившият шеф на „Напоителни системи“ Георги Харизанов беше отведен в ареста, след като беше обвинен, че е позволил продажба на скрап на дружеството на неизгодна цена. За него се заговори още, че е назначен без да притежава диплома за висше, а в тази връзка депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев попита тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов „Летят ли калинки в “Напоителни системи”, г-н Найденов?”, напомняйки за уволнението на шефката на фонд “Земеделие” Калина Илиева заради фалшива диплома.

За Харизанов се твърдеше, че е любител на скъпите бижута, а на ръката му по времето, когато оглавяваше дружеството, имаше часовник, оценен на 30 000 евро. Самият той отрече, като заяви, че е имитация.

През 2012-та година пък избухна секс скандал в подразделението на “Напоителни системи” в Пазарджик, когато 5 служителки подадоха оплакване за секс тормоз срещу бившия си управител Ангел Даскалов. В последствие той е разследван за блудство и изнасилване.

инфо:vesti.bg