Сексолозите по света са на единодушно мнение по един въпрос. А именно, че оралният секс е най-добрият начин да поддържате връзката си винаги във върхова форма. И в случая говорим както за фелацио, така и за кунилингyс. Според статистиките,двойките които практикуват орален секс редовно,стигат до раздяла 7 пъти по-рядко спрямо тези, които подценяватсилата на този тип ласки.
Освен това фелациото действа благотворно върху мъжете, които имат проблеми със съня. След орални ласки силният пол е готов да се пренесе в страната на сладките сънища, при това с намапен шанс за хъркане и кошмари.
Говорейки за господата, няма как да не споменем и още един факт, доказан от много и различни проучвания. Мъж, който редовно е обект на орални ласки от страна на половинката си, рядко има фантазии,свързани с други жени. Освен това швейцарски психолог наскоро разви теорията, че оралната любов може да помогне в борбата с тютюнопушенето. Чудите се какво е общото? Оказва се, че мускулите в обласпа на устата и челюста, които участват в процеса на пушене, са същите, които жените включват в действие по време на фелацио. Съответно когато тези мускули се задействат, мозькът приема импулси, които му “пращат” спокойствие. Независимо дали в устата си имате цигара или нещо по-голямо.

 

Оказва се, че оралните ласки се борят едновременно с разводите, безсънието и тютюнопушенето.

източник: jenite.bg