“Искат да пренасочат трафика към Черно море, за да го спасим. Но ние не искаме. Както се казва по телевизията, а и в един пост – и клизма да ни правят на границата, пак ще отидем на гръцкото море”. Това каза млад българин пред камерата на Нова телевизия в събота предиобед, докато чакаше в километрична опашка на ГКПП “Кулата”.

В колоната всички носеха отрицателни тестове за коронавирус, като според част от хората смисълът от изследванията не е особено голям, защото са направени преди два дни, през които никой не знае дали не се е заразил въпреки отрицателния тест. И макар че удължиха пътя си към морето с три часа, туристите не съжалиха за избора си да тръгнат към Гърция.

Междувременно туроператорите отчитат, че в Гърция сезонът е трагичен. Гръцките курорти се надяват на успешен сезон, ако коронавирусът изобщо позволи море през септември и октомври.

инфо: https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Mlad-bulgarin-I-klizma-da-ni-pravyat-na-granicata-pak-shte-otidem-na-gruc-984649?fbclid=IwAR1jRa2BxPK8olHacKp3-4RaVRJJ6uvdC9XG_wDLLREYtOKvn3VylroE54I