Ето как Луна изглежда зашеметяващо. От години звездата е запалена по конната езда и плуването. Разходките сред природата са ежедневие при нея, примата спазва строг режим на хранене който включва много плодове, зеленчуци и морска храна.  Наши източници разкриха че, всеки ден звездата консумира варено жито в неограничени количества. Ето и някой от ползите за организма.

Житото съдържа от 50 до 70 процента нишесте и други въглехидрати, а също така съдържа незаменими аминокиселини и полезни белтъчини, растителни мазнини и малко захари.

В житото се съдържат полезни микроелементи. То съдържа калийфосфоркалциймагнезийвитамини от групата В, витамин Свитамин Е, както и витамин РР.

Пшеница

Житото съдържа 325 калории на 100 грама и се усвоява много лесно. То укрепва имунитета и затова се препоръчва на хора, които са заети с физически труд.

Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично.

Когато използвате жито за приготвяне на ястия, това спомага за подобряване на обмяната на веществата, както и на работата на всички органи на храносмилателната система. Житото намалява нивото на лошия холестерол в кръвта.

За да получите заряд от енергия за целия ден, хапнете жито на закуска. Обогатете го с различни видове плодове или кисело мляко. Житото ще ви помогне да се чувствате сити дълго време и от вас да извира енергия.

Жито

Хапването на жито подобрява дейността на мозъка и на сърдечносъдовата система. Консумацията на жито забавя процесите на стареене, подобряват състоянието на косата, кожата и ноктите.

Полезно е да се хапва редовно жито, защото то спомага за изхвърлянето на токсини и шлаки от организма, както и излишните мазнини.

Най-лесният начин да приготвите жито за директна консумация е да го сварите от 40 до 60 минути в съотношение една част жито – три части вода. Така зърната стават вкусни и приятни, не се разваряват.

За да е още по-вкусно житото, предварително го накиснете за четири-пет часа във вода. Добавете му малко пудра захар, ако обичате сладко, или лъжичка мед и нарязани пресни или сушени плодове.

Можете също така да използвате житото като гарнитура към основния ястия, които съдържат месо – то ги допълва много добре.