Учени са изяснили, че долното бельо е изключително вредно за нощния сън. В чаршафите няма място за слипове, да не говорим вече за пижама, смятат служителите от Института по мъжкото здраве в Джърси, които предупреждават, че проблемите с терморегулацията, дължащи се на бельото, представляват опасност за мъжката част от населението.”Мъжете, които цял живот спят със слипове или боксерки, в края на краищата могат да се сблъскат с безплодие. За правилното производство на сперма в спалнята трябва да се спазва строг температурен режим”, казва д-р Брайън Стейкснер, директор на Института за мъжко здраве. 

На същото мнение е и Алиса Дуек – специалист по проблемите на репродуктивните функции от Ню Йорк.

“Първото, което казвам на моите пациенти, е, че е необходимо да спят без долно бельо, тъй като външните полови органи не трябва да прегряват”, казва тя.

Експертите отбелязват, че проблемът се засилва с настъпването на топлото време на годината, когато от нарушения на терморегулацията страдат не само мъжете, но и жените.

В жегата долното бельо допринася за натрупването на влага и създава идеални условия за размножаването на патогенни бактерии и гъбички.

инфо:http://zdrave.to/liubopitno/2739-i-uchenite-go-kazaha-v-jegite-da-spim-bez-belyo