Домакиня от Пазарджик изпадна в потрес, след като от хляба, купен по-рано от съпруга ѝ, изскочи жив плъх. Според съпруга ѝ Валентин Цветанов най-голямата мистерия е всъщност как и кога гнусният гризач е попаднал при хляба.

По-рано пред деня мъжът напазарувал и съпругата му започнала да подрежда покупките. В един момент обаче нещо се размърдало между дланите.

Едва тогава шокираната домакиня забелязала живия плъх и се развикала за помощ. Дотичал Валентин, който с голи ръцe притиснал опаковката и смазал до смърт натрапника.

След това мъжът разгледал внимателно хляба и открил, че гризачът не е прогризал опаковката, за да се вмъкне вътре, следователно трябва да е попаднал там още в процеса на производство.

Мъжът се зачудил как никой не е видял натрапника – нито във фирмата производител, нито доставчиците, нито в магазина, откъдето го купил.

Друг въпрос също не му давал мира. Как плъхът е останал цял и невредим, като самия хляб е нарязан на тънки филийки.

Въоръжен с тези въпроси и плика с хляба и въпросния плъх Валентин Цветанов отишъл магазина, откъдето го купил, за да поиска обяснение.

След като не получил адекватно такова, той отишъл с хляба директно в завода производител. Там служители на фирмата снимали пакета с плъха, прибрали го в плик и обяснили, че ще го покажат на собственика на предприятието.

Връчили на мъжа нов хляб, поднесли извиненията си и го изпратили по живо, по здраво.

Десетина дни след инцидента Малентин решил да разпространи снимката на гризача при хляба в социалните мрежи, което моментално довело до вълна от реакции и десетки коменатри.

Собственикът на хлебозавода, който е произвел въпросния самун, беше категоричен, че е невъзможно гризачът да е влязъл по време на производството.

Паун Лазаров обясни, че готовите и леко охладени самуни хляб се режат на филийки с дебелина 1 см, след това пликът се отваря с въздух и работничка, която носи ръкавици, пъха филиите в него и поставя клипа на пакета.

Лазаров обясни, че най-вероятно се касае за инсинуация, защото един плъх не би могъл да оцелее повече от 3 минути без въздух, след като въпросният клип се постави.

Според запознати поставянето на плъха в пакета с хляб може да не е нелепа случайност, а да става дума за отмъщение на бивш служител на хлебозавода, който да е решил да го злепостави по този начин.

Не за първи път бивши служители се опитват да навредят на работодателите си, като подхвърлят в готовите продукти топки коса, ръждясали гвоздеи, фиби, косми и др.

Не се изключва и версията попадането на плъха в опакования хляб да е пъклено дело на конкуренцията, тъй като клипсовете на хляба могат да се отварят многократно, на практика без да личи.