Екстра Нина, която през лятото на 2016-а се завърна в редиците на “Пайнер” разкри в “Открит микрофон” на Signal.bg, че страда от Ринит, който предизвиква страшно главоболие и неразположение.

Ринитът представлява възпаление на носната лигавица, което може да бъде предизвикано от различни причинители. На базата на причинителите ринитите се разделят на:

Алергични – възпаление, предизвикано от определен алерген, характеризиращо се със секреция от носа, запушване, сърбеж в носа и кихане. В зависимост от продължителността на алергенната експозиция те се делят на:
сезонен алергичен ринит – сенна треска, сенна хрема
целогодишен алергичен ринит
професионален алергичен ринит

От друга страна алергичният ринит, според продължителността на оплакванията, се подразделя на интермитентен и персистиращ, а според тежестта на оплакванията и въздействието им върху качеството на живот на пациентите на лек, умерено тежък-тежък. При леките форми пациентите имат нормален сън, нормална активност през деня, спорт и развлечения. Нормална работа и учебни занимания, леко изразени симптоми на заболяването. При „умерено тежък-тежък” са налице един или повече от следните белези – нарушен сън, намалена активност през деня, ограничения при спорт и използване на свободното време, ограничения при работата и учебния процес, безпокоящи симптоми.
Легендарната певица не скри пред водещата Емилия Стоянова, че очакванията й за концертни изяви и повече клубни участия към този момент не са се оправдали, но е категорична, че няма да се отказва.

http://signal.bg/view_article.php?article_id=48597